Alaselän ongelmat

Tässä kerromme vain yleisimmistä ongelmista. Mikäli ongelmaasi ei löydy tästä selvyyttä, käänny puoleemme niin selvitetään ongelmaasi.

Alaselän oireilu ilmenee esim. kipuina ja jäykkyytenä alaselässä, pakaroissa tai jaloissa. Jaloissa voi tuntua puutumisia tai säteileviä kipuja.

Krooniset alaselän kivut ovat nippu eri syistä johtuvia ongelmia. Yleisimpiä niistä ovat lannerangan jäykkyys ja fasettinivelten lukkiumat, triggerien aiheuttamat kivut (huom. eri asia kuin triggerpisteet), pakaralihasten krooniset jännitystilat sekä selän koordinaatiolihasten uupuminen.

Ideologiamme mukaan edellä mainitut ongelmat tulee ensin poistaa, jotta selkä kykenee synkrooniseen toimintaan eikä jumppa tai vatsalihaksien vahvistaminen todellakaan ole alkuhoito.

Mottomme on: Ensin instrumentti kuntoon ja vasta sitten siltä vaaditaan.

Jos rangan jäykkyydet estävät selän synkroonisen toiminnan on turha olettaa sen palvelevan hyvin.

Ischiasoireiluun (jalkaan säteilevät kivut ja puutumiset) voi syynä olla muukin kuin välilevytyrä ja näin usein onkin. On jo vanha tosiasia, että terveselkäisilläkin ihmisillä on välilevytyriä. Magneettikuvien tyrälöydökset pitää kliinisin testein vahvistaa oireilun syyksi ennenkuin ne ovat muuta kuin vain löydös.

Myös fasettinivelten jäykkyydet ja lukot sekä pakaralihasongelmat aiheuttavat jalkaan säteilyä. On siis asioiden yksinkertaistamista olettaa ischiasoireilun aina olevan välilevyperäistä.

Mikäli kuitenkin syynä on tyrän aiheuttama hermopinne on syy mekaaninen eikä ole tehokkaasti hoidettavissa menetelmillämme. Silloin kehon käyttö jalkaoireita mahdollisimman vähän provosoivasti on ehdotonta, eikä lepo ole ollenkaan huono asia. Jalkaoireiden provosoituminen liikkuessa vain lisää hermon tulehdusta ja pahentaa pinnettä. Tulehduskipulääkitys on paikallaan ja leikkaus mikäli oireilu aiheuttaa halvausoireita jalkaan tai virtsaamis/ulostamisongelmia tai jatkuu pahana pidempään.

Lue tarkempaa tietoa syistä ja hoidosta tästä verkkojulkaisustani.