Hoito

ENNEN

Ensimmäiselle vastaanottokerralle tullessa on hyvä olla pohtinut omia oireitaan ajatuksen kanssa, sillä alkuhaastattelu on tavallista hierontaa tarkempi. Kartoitamme terveyshistoriaa tarkasti, ja jos sinulla on tuoreita RTG- tai MNG-kuvia on hyvä vähintään niiden lausunnot olla mukana, mikäli itse kuvia ei ole saatavilla. Lisäksi on hyvä muistella hieman omaa menneisyyttä – millaisia tapaturmia ja sattumuksia tulee mieleen koko elämän ajalta. Varaudu myös antamaan henkilötietosi laajalti ja mahdollisesti todistamaan henkilöllisyytesi. Voit lukea lisää henkilötietojen käsittelystä täällä.

AIKANA

Hoidossa on yleensä tarpeen saada käsiteltävän alueen iho paljaaksi, joten pue mukavat helposti riisuttavat/puettavat vaatteet. Vastaanotolla on tehokkaat patterit ja tuuletin, joten lämpötilaa saadaan säädeltyä. Hoitopöytänä toimii Lojer Manuthera 242.

Hoidon kivuliaisuus riippuu monesta asiasta, mutta yleisesti toimintahäiriössä oleva kudos tuntuu aralta. Pyrimme kuitenkin huomioimaan kipukynnyksien eroja, joten älä epäröi kertoa, jos tarvitset hengähdystauon tai kevyemmät otteet. Osa hoidoista on täysin kivuttomia kaikille. Päähoitomuoto mobilisointi tuottaa toisille samankaltaista makean kipeää kuin hieronta ja toisille ensimmäisillä kerroilla melko voimakkaitakin repiviä/pistäviä/polttavia venytystuntemuksia. Syvähierontaa meillä käytetään pääosin raajoissa lihaksille, nivelsiteille tai jänteille. Se on käytännössä kohdistettua napakkaa hierontaa ilman rasvaa. Valohoidot eivät yleensä tuota mitään kihelmöintiä suurempaa tuntemusta.

Asiakassuhteen aikana hoidon edistymistä seurataan tarkasti ja asiakaskorttiin kirjataan oireiden muutokset. Edistymistä on helpoin seurata, kun ei sotketa monia eri hoitomuotoja samalle ajanjaksolle. Asiakaskortin sisältö on asiakkaan tarkasteltavissa tietokoneelta tai saatavissa kirjallisena pyydettäessä. Tiedot säilytetään mahdollista uutta hoitojaksoa varten.

Usein kysytään montako käyntikertaa oireettomuuteen pääsy kestää, tähän on liki mahdoton vastata. Parhaassa tapauksessa yksi kerta riittää. Huonoimmassa tapauksessa emme voi olla avuksi. Yleisimmin oireettomuuteen pääseminen vie 5-10 hoitokertaa. Pyrimme kuitenkin pitämään asiakkaan tarkasti ajan tasalla edistymisestä ja siihen vaikuttavista asioista. Hoidon tavoite on aina toiminnallisten ongelmien poistaminen tai oireiden vähentäminen, emme siis tee turhia hoitoja mielellämme. Tästä syystä ensisijaisesti hoitaja ehdottaa asiakkaalle tehtäviä toimenpiteitä.

JÄLKEEN

Hoidon jälkeen vähintään vuorokauden ajan on hyvä ottaa rauhassa, emme suosittele raskaita liikuntasuorituksia. Akuuteissa tulehduksissa muista välttää saunaa ja lämpöhoitoja, sen sijaan kylmähoidot ovat suositeltavia. Yleisesti lepo, kevyt hoitoalueen liikuttelu ja vedensaanti ovat hyviä keinoja nopeuttaa hoidosta palautumista. Monet kokevat ihoaristusta hoidon jälkeisinä päivinä, tämä on normaalia ja johtuu ihon pintahermojen kokemasta ärsytyksestä. Jos koet muunlaisia kipuja vielä parin päivän jälkeen tai mieltä askarruttavia oireita, ota yhteys hoitajaasi empimättä, sillä hän tietää mitä kudoksia on hoitanut ja onko oireilusi ”normaalia”! Autamme mielellämme ja keskustelemme kehon reaktioista, jotta ymmärrät itsekin mistä on kyse. Ohjaamme tarpeen mukaan sinut myös muille terveydenhuollon ammattilaisille.

HUOMIOITHAN että samana päivänä perutusta/peruuttamattomasta hoidosta laskutamme kuten toteutuneesta hoitokerrasta. Soitathan ajoissa siis, mikäli et pääse saapumaan.