Lonkkaongelmat

Tässä kerromme vain yleisimmistä ongelmista. Mikäli ongelmaasi ei löydy tästä selvyyttä, käänny puoleemme niin selvitetään ongelmaasi.

Lonkka-arthroosi (kansan suussa ”lonkkakuluma”) on keskuudessamme alati lisääntyvä ongelma. Sen päästyä pahaksi on keinonivel ainoa tehokas hoito. Aina kuitenkin tulee arthroositapauksissa ensin hoitaa lonkan toiminnallisuus kuntoon, sillä usein sillä saadaan hyviä tuloksia. Jo ensimmäisellä käynnillä saadaan kliinisin testein selvitettyä itse nivelen kunto. Jos rappeumamuutokset eivät ole edenneet vielä liian pahoiksi, saadaan kipuja ja lonkan toiminnallisuutta parannettua niin, että elämisen laatu paranee huomattavasti.

Lonkassa on usein myös muita ongelmia kuin rappeumamuutoksista johtuvat kivut ja toiminnan häiriöt. Yleisimpiä niistä ovat syvien pakaralihasten krooninen jännitys ja eräiden nivelsiteiden staattisoituminen sekä lonkanseudun limapussin tulehdus. Ensin mainitut ongelmat poistuvat helposti asiantuntevalla hoidolla ja limapussintulehdukseen on tehokas vaihtoehto kortisonia kammoksuville – sinivalo. Sinivalo on uskomattoman tehokas hoito kaikkiin akuutteihin tulehduksiin, jotka eivät ole infektioperäisiä (bakteerit tai virukset). Tulokset koetaan yleensä välittömästi.