Polven ongelmat

Tässä kerromme vain yleisimmistä ongelmista. Mikäli ongelmaasi ei löydy tästä selvyyttä, käänny puoleemme niin selvitetään ongelmaasi.

Polviarthroosi (kansan suussa ”polvikuluma”) on ikääntyvällä väestölla yhä kasvava ongelma. Hassuinta ongelmassa on, että tämä rappeutuva rustokudos on nivelessä ainoa kudos, joka ei suuremmin kipua aisti. Mikäli se häviää luun pinnalta kokonaan, kykenee luu luonnollisesti aiheuttamaan kipua. Mutta sitä ennen tulee kipu muista kudoksista kuin rappeutuneesta rustosta. Tämä on ilouutinen!

Polvelle on siis tehtävissä jotain eikä tarvitse masentuneena odotella päivää, jolloin nivel on vaihtokunnossa. Tämä on kansantaloudellisestikin iso asia.

Mottomme on: Rappeutunutkin nivel palvelee tyydyttävästi, jos se on toiminnallisesti kunnossa.

Myös muissa polviongelmissa on usein syynä nivelen synkronaation häiriintyminen nivelsidejäykkyyksien, kroonisten lihasjännitysten ja/tai triggeraktivaation seurauksena.

Polvi on usein hyvin kiitollinen hoidettava. Myös akupunktiolla saadaan polviongelmiin usein apua, kunhan ei unohdeta pehmytkudosten vapauttamista ja synkroonisen toiminnan palauttamista.